تقریبا همه ی ما در طول زندگی به انعقاد قرارداد و معاملات مختلف پرداخته ایم یا ممکن است در اجرای قرارداد های خود اعم از قرارداد های ملکی مانند بیع و اجاره و… با طرف مقابل دچار مشکل شویم و گاهی این مشکل حقوقی چنان دچار پیچیدگی شود که منتهی به طرح دعوا و پرونده در دادگاه و مراجع قضایی گردد. مسائل مطرح شده در بالا دقیقا در حوزه ی کاری وکیل حقوقی قرار دارد البته موارد بالا تنها مصداق بارزی از مسائل مرتبط با حوزه کاری وکیل حقوقی است و دایره ی مسائلی که توسط وکیل متخصص در امور حقوقی انجام می شود بسیار گسترده تر است.
با توجه به تخصص گرایی در جامعه ی مدرن امروز دیگر افراد مختلف امکان ورود به هر حوزه ای را ندارند و لزوما امور مهم و تخصصی بایستی به متخصص همان حوزه سپرده شود.
در این میان حوزه وکالت نیز به سبب طرح دعاوی بسیار مختلف و گسترده توسط وکیل مجرب هر حوزه دنبال می شود به همین جهت است که برای مثال پیگیری و هدایت پرونده های مرتبط با امور خانوادگی و طرح دعوا در دادگاه خانواده توسط وکیل متخصص در امور خانواده دنبال می شود و پیگیری و هدایت پرونده های کیفری و طرح شکایت در دادسرا، دادگاه کیفری یک و دادگاه کیفری دو توسط وکیل متخصص در امور کیفری یا وکیل کیفری انجام می شود.
یکی دیگر از حوزه های تخصصی وکالت حوزه ی وکالت حقوقی است که به نحو عام تری نسبت به سایر حوزه های حقوقی دنبال می شود. با توجه به اهمیت و نقش مهم حضور وکیل حقوقی در پیگیری پرونده ها و دعاوی حقوقی در این مقاله قصد داریم شما را با وظایف وکیل متخصص حقوقی و انتخاب یک وکیل مجرب در پیگیری دعاوی حقوقی آشنا کنیم.
نقش وکیل حقوقی
برای آشنایی با نقش وکیل حقوقی در دعاوی و پرونده های مطروحه در دادگاه و مراجع قضایی باید مصادیق دعاوی که توسط وکیل حقوقی پیگیری می شود را بشناسیم.
وکیل حقوقی وکیل مجرب و متخصصی است که پس از سال ها تجربه و آشنایی با رویه دادگاه ها و مراجع قضایی به پیگیری دعاوی چون وصول مطالبات، مطالبه ی وجه چک و سفته، مطالبه وجه رسید سند عادی، مطالبه وجه چک مفقودی، طرح و پیگیری دعاوی چون دعوای خلع ید، تصرف عدوانی و رفع تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق، طرح دعاوی افراز و تفکیک و تقسیم ملک غیر منقول و… می پردازد.
توجه داشته باشید که نقش وکیل حقوقی تنها در طرح دعوا در دادگاه و مراجع قضایی خلاصه نمی شود. در حقیقت حضور یک وکیل در اموری مانند تنظیم قرارداد های مختلف علی الخصوص دعاوی ملکی می تواند شما را از هر گونه اختلاف احتمالی و طرح دعوا در دادگاه دور نگه دارد.
با این که غالب افراد در موارد بحرانی و مواجه شدن پرونده با تنگنا های دادرسی به وکیل متخصص مراجعه می کنند اما اگر این مراجعه در هنگام انعقاد قرارداد صورت می گرفت با هزینه ی کم تر و صرف جویی در زمان امکان هر گونه طرح دعوای حقوقی در آینده منتفی می شد و البته چنین امری نیازمند فرهنگ سازی بیشتر در زمینه مراجعه وکیل مجرب و اهمیت برخورداری از خدمات حقوقی در جامعه مدرن امروزی است.
انواع وکیل حقوقی
به طور کلی هنگام مواجهه با یک وکیل ممکن است اسامی و نام های مختلفی را به عنوان پسوند و پیشوند نام وکیل شنیده باشید و برای شما سوال شده باشد که دقیقا تفاوت هر یک از این موارد با یکدیگر چیست؟
برای مثال عمدتا ما با نام وکیل پایه یک دادگستری مواجه می شویم اما حقیقتا تفاوت وکیل دادگستری با سایر وکلا چیست؟ در حقیقت وکیل پایه یک دادگستری وکیل مجربی است که پس از طی مراحل مختلف علمی و عملی موفق به اخذ پروانه وکالت از کانون وکلا دادگستری شده است و عمدتا پس از ورود به عرصه ی وکالت با پیگیری پرونده های مختلف به تسلط و احاطه ی کامل رسیده و به هدایت پرونده های مختلف حقوقی، کیفری، خانواده، ثبتی و… می پردازد.
البته غالب وکلای دادگستری پس از اشتغال به وکالت در یک زمینه تخصصی فعالیت می کنند و به وکیل مجرب و حرفه ای در همان حوزه بدل می شوند به همین جهت است که وکلای دادگستری حسب مورد می توانند به عنوان وکلای متخصص در امور خانواده، وکیل متخصص در امور کیفری یا وکیل حقوقی به فعالیت بپردازند.
در مقابل وکیل قوه قضاییه نیز وکیل مجربی است که پس از طی مراحل علمی و عملی لازم از طریق قوه قضاییه پروانه وکالت دریافت می کند و به طور تخصصی به پیگیری دعاوی هر حوزه می پردازد. توجه داشته باشید که به لحاظ مراجعه موکل و پیگیری و طرح دعوا میان وکیل قوه قضاییه و وکیل پایه یک دادگستری تفاوتی نیست و آن چه اهمیت دارد مهارت و دانش علمی و عملی وکیل مجرب در حوزه ی تخصصی خود است.
با ورود به سیستم قضایی کشور وکلایی تحت عنوان وکیل معاضدتی وجود دارند که با هدف برخورداری عموم افراد جامعه از خدمات حقوقی به خصوص در مواردی که حضور وکیل در دادگاه ضروری است با اثبات اعسار و عدم تمکن مالی شخص به وکالت از او می پردازند. طبیعتا وجود چنین نهادی در جهت برخورداری عموم جامعه از خدمات حقوقی اقدامی شایسته و مهم محسوب می شود.

نحوه طرح دادخواست
مطابق با قانون آیین دادرسی مدنی طرح دعوای حقوقی در دادگاه به وسیله ی تقدیم دادخواست با رعایت تشریفات خاص قانونی به عمل می آید. بنابراین یکی از وظایف بسیار مهم وکیل حقوقی تقدیم دادخواست به دادگاه صالح است.
تنظیم دادخواست و نحوه ی تقدیم آن به دادگاه صالح خود امری تخصصی است و ارائه ی یک دادخواست ناقص می تواند در مواردی شما را با قرار های ابطال دادخواست یا رد دعوا مواجه کند و چنین مسئله ای به معنای طرح مجدد دعوا و صرف هزینه مجدد و اتلاف زمان و اطاله ی دادرسی است.
بنابراین توصیه ما این است که پیش از تقدیم دادخواست حتما با یک وکیل حقوقی مجرب مشورت کنید و کار تنظیم دادخواست را به او بسپارید تا از ارائه ی یک دادخواست بی نقص و کامل اطمینان داشته باشید.
امروزه با توجه به اهمیت رعایت اصول دادخواست نویسی در غالب موسسات حقوقی معتبر به ارائه خدمت نوین تنظیم دادخواست آنلاین می پردازند که طبیعتا هدف از چنین امری دسترسی آسان اقشار مختلف جامعه به خدمات حقوقی و تخصصی تر دنبال شدن طرح دعوا در مراجع قضایی است.
تفاوت وکیل حقوقی و کیفری
همان طور که گفته شد با وجود تخصص گرایی در جامعه امروز هر امری به متخصص آن حوزه سپرده می شود و در حوزه ی وکالت نیز به گستردگی مباحث و دعاوی حقوقی هر پرونده توسط وکیل متخصص در آن حوزه دنبال می شود.
بنابراین حوزه کاری وکیل حقوقی با وکیل کیفری کاملا متفاوت است. وکیل متخصص در امور حقوقی به طرح دعاوی حقوقی مانند دعاوی ملکی، مطالبه اجاره بها، وصول وجه چک و سفته و ... در دادگاه و مراجع حقوقی می پردازد در حالی که وکیل کیفری به طرح شکایت و پیگیری دعاوی مرتبط با جرم و مجازات در دادسرا، دادگاه کیفری یک، دادگاه کیفری دو، دادگاه انقلاب و… می پردازد.
در پرونده های کیفری به طرح شکواییه می پردازیم که این شکواییه لزومی ندارد در قالب و فرم دادخواست حقوقی باشد اما از آن جا که در پرونده های کیفری ارائه مستندات قوی و محکمه پسند برای پیروزی در دعوای کیفری بسیار اهمیت دارد لذا توصیه می شود حتما تنظیم شکواییه را از یک وکیل مجرب بخواهید.
در دعاوی و پرونده های حقوقی به تنظیم و تقدیم دادخواست می پردازیم که قانون نیز در خصوص نحوه ی تقدیم دادخواست حقوقی و رعایت تشریفات آن حساسیت خاصی به خرج داده و عدم رعایت یک نکته ی به ظاهر ساده ممکن است با رد آن دعوا مواجه شود.
انتخاب بهترین وکیل
با وجود موسسات حقوقی و دفاتر وکالت متعدد انتخاب بهترین وکیل برای پیگیری دعاوی ممکن است دشوار به نظر برسد اما توجه به رزومه کاری وکیل حقوقی و میزان موفقیت او در پرونده های حقوقی سابق می تواند شما را در اتخاذ یک تصمیم درست یاری کند.
در انتخاب یک وکیل حقوقی مجرب تخصص مهم ترین امر است.وکیل متخصص در امور حقوقی با تجربه ی چندین ساله خود به خوبی با رویه ی دادگاه های حقوقی آشنا است. در حقیقت پرونده حقوقی توسط وکیل متخصص حقوقی ممکن است در مدت زمان کم تر و به شیوه ای مطمئن تر دنبال شود در حالی که اگر چنین امری توسط خود فرد که با رویه های دادگاه آشنا نیست انجام شود ممکن است سیر بسیار طولانی تری داشته باشد و چنین مسئله ای به معنای اتلاف هزینه و زمان است.
وکیل متخصص در امور حقوقی، مشاور امین و دلسوز موکل خویش است و در هنگام مواجهه با دشواری های دادرسی او را ضمن دعوت به آرامش در اتخاذ بهترین تصمیم ممکن هدایت می کند.
وکیل حقوقی در تهران
تهران به عنوان پایتخت کشور و حضور مراجع قضایی مهم مانند دیوان عالی کشور و دیوان عدالت اداری در پیگیری دعاوی حقوقی اهمیتی بسیار دارد.
علاوه بر این بسیاری از ساکنین تهران ترجیح می دهند با یک وکیل حقوقی مجرب در نزدیکی محل سکونت خود مشورت کنند و پیگیری دعوای خود را به او بسپارند با وجود موسسات حقوقی متعدد پیدا کردن یک وکیل مجرب در تهران ممکن است دشوار باشد اما رجوع به سوابق وکیل می تواند بسیار کارساز باشد.
مراجعه به یک موسسه حقوقی معتبر در انتخاب یک وکیل متخصص در امور حقوقی بسیار موثر است از آن جا که غالبا مدیر موسسه به جذب وکلای متخصص و کاردان در حوزه ی هر پرونده می پردازد بنابراین از این حیث می توانید از متخصص بودن وکیل خود مطمئن باشید. ضمن آن که غالبا موسسات حقوقی با هدف دسترسی آسان تمام افراد جامعه به خدمات حقوقی هزینه ی معقول تر و مناسب تری از موکل دریافت می کنند.

وکیل حقوقی آنلاین
یکی از خدمات حقوقی نسبتا جدید که موسسات حقوقی با هدف دسترسی آسان مردم به خدمات حقوقی در نظر گرفته اند، استفاده از ظرفیت فضای مجازی و اینترنت برای ارائه خدمات و مشاوره های حقوقی مختلف است.
وکیل حقوقی آنلاین به ارائه خدمات مشاوره ای حقوقی به موکلان می پردازد. در حقیقت بهره مندی از خدمت وکیل آنلاین از نظر دسترسی آسان به وکیل و صرف هزینه ی کم تر امری در خور توجه است. تنظیم دادخواست و لایحه به صورت آنلاین برای ارائه یک دادخواست بی نقص و کامل یک خدمت حقوقی نوین و کارآمد است.
میزان حق الوکاله وکیل
طبیعتا استفاده و بهره مندی از خدمات حقوقی مانند هر خدمت دیگری در جامعه دارای هزینه است و انتخاب یک وکیل مجرب در امور حقوقی برای پیگیری دعاوی حقوقی نیازمند صرف هزینه است. اما توجه داشته باشید که لزوما اخذ حق الوکاله بالا به معنی تخصص و مهارت وکیل نیست. همچنین از حیث مالی رجوع به موسسات حقوقی معتبر برای دریافت خدمات حقوقی نسبت به دفاتر وکالت می تواند به صرفه تر باشد.
مشاوره حقوقی رایگان
با هدف ایجاد فرصت برابر برای اقشار مختلف جامعه در جهت دسترسی به مشاوره های حقوقی، ارائه خدمات مشاوره حقوقی رایگان به صورت های مختلف تلفنی، حضوری و آنلاین می تواند بسیار موثر باشد.
گاهی طرح یک مسئله یا مشکل حقوقی بسیار فوریت دارد. طبیعتا در چنین شرایطی وجود مشاوره های حقوقی به شیوه های مختلف به خصوص به شیوه ی آنلاین می تواند نقش چشم گیری در حل مسائل حقوقی داشته باشد.
وکیل در دعاوی ملکی
یکی از پیچیده ترین و مهم ترین دعاوی مطروحه در دادگاه و مراجع حقوقی طرح و پیگیری دعاوی ملکی است. هدایت چنین پرونده هایی در مواردی بسیار دشوار است و همین امر سبب شده است که در میان وکلای متخصص در امور حقوقی وکلای بسیاری به طور تخصصی به پیگیری دعاوی ملکی بپردازند و تحت عنوان وکیل ملکی در طرح چنین پرونده هایی راهنمای موکل باشند.
به طور کلی وکیل ملکی وکیل متخصصی است که در حوزه ی پیگیری دعاوی ملکی مانند تقسیم و تفکیک و افراز املاک مشاع، اخذ پایان کار، خلع ید ، تقاضای صدور دستور تخلیه، دعاوی سرقفلی و حق کسب، پیشه و تجارت و… دارای مهارت و اشراف کامل است.
با توجه به پیچیدگی و تخصصی بودن دعاوی ملکی رجوع به یک وکیل متخصص در امور ملکی ضروری به نظر می رسد.
وکیل سفته و چک
یکی از ویژگی های مهم یک وکیل خوب در طرح و پیگیری دعاوی به روز بودن و آگاهی از قوانین جدید و رویه های جدید حاکم بر دادگاه ها و مراجع قضایی اعم از حقوقی، اداری و کیفری است.
این مهم در پیگیری و هدایت دعاوی و پرونده های وصول و مطالبه وجه چک و سفته و… بسیار حائز اهمیت است. اخیرا با تصویب قانون جدید صدور چک نحوه ی وصول وجه چک و تمامی اقدامات در جهت صدور و انتقال چک بایستی در سامانه صیاد ثبت شود.
با تغییر قانون چک نحوه ی وصول وجه چک نیز دستخوش تحولاتی شده و در موارد متعددی مزایایی برای مطالبه وجه چک توسط دارنده چک در نظر گرفته شده است که طبیعتا عموم جامعه به سبب نا آگاهی نسبت به این مقررات با آن کم تر آشنا هستند در حالی که وکیل حقوقی مطالبه وجه چک به سبب مهارت و سابقه در پیگیری چنین دعاوی می تواند در اسرع وقت و به شیوه ای مطمئن بدون اتلاف وقت پرونده های مرتبط با وصول و مطالبه وجه چک را به سرانجام رساند.
در مواردی پیگیری دعوا چک و احقاق حقوق دارنده چک نیازمند طرح دعوای کیفری است که در چنین مواردی وکیل متخصص در امور حقوقی می تواند طرح این دعوا را به وکیل کیفری بسپارد یا خود راسا اقدام کند.
وکیل تنظیم قرارداد
اگر چه مطابق با عرف تنظیم قرارداد های ملکی عموما در بنگاه های معاملاتی و با رجوع به مشاورین املاک انجام می شود اما تنظیم قرارداد توسط وکیل مجرب مزایایی دارد که غالب افراد نسبت به آن آگاهی ندارند.
یکی از وظایف وکیل حقوقی طرح و پیگیری امور تنظیم قرارداد هاست برخی از قرارداد ها به خصوص تنظیم قرارداد میان شرکت های تخصصی و بزرگ چنان دارای اهمیت است که یک بی توجهی منجر به ضرر و زیان و خسارت هنگفت مالی می شود به همین جهت اصولا شرکت های تخصصی برای تنظیم امور قرارداد ها و طرح دعاوی شرکت از یک نماینده حقوقی یا وکیل مجرب بهره می گیرند.
تنظیم قرارداد به شیوه ی صحیح و قانونی و با مقید کردن خواست و میل درونی طرفین معامله، راه هر گونه اختلاف احتمالی و طرح دعوای حقوقی در آینده را می بندد. بنابراین مشورت با وکیل متخصص در امور قرارداد ها می تواند شما را از صرف هزینه و وقت بسیار برای طرح دعوا و احقاق حقوقتان در آینده دور نگه دارد.
وکیل دعوای خلع ید
دعوای خلع ید یکی از مهم ترین دعاوی حقوقی مطروحه در دادگاه های حقوقی و مراجع قضایی می باشد. به طور کلی خلع ید به معنای آن است که شخصی بر ملک دیگری بدون اجازه او تصرف پیدا کرده باشد. طرح این دعوا منوط به آن است که مالکیت خواهان با استناد به سند رسمی مالکیت اثبات شود بنابراین طبق قانون ثبت اسناد و املاک سند عادی ملک مانند مبایعه نامه و قولنامه نمی تواند مستند دعوای خلع ید قرار گیرد.
طبیعتا راه در چنین حالتی برای طرح دعوای دیگر مانند دعوای الزام به تنظیم سند رسمی انتقال بسته نیست و موارد این چنینی توسط یک وکیل مجرب دنبال می شود. در حقیقت هر پرونده اوضاع و احوال خاص خود را دارد و وکیل با بررسی شرایط هر پرونده بهترین تصمیم ممکن را در مقابل موکل خویش قرار می دهد.
وکیل دعوای تصرف عدوانی
یکی از دعاوی مهم مطروحه در دادگاه که از زمره پرونده های تخصصی و پیچیده است طرح دعوای تصرف عدوانی است. در دعوای تصرف عدوانی خواهان مدعی است که ملک یا مال غیر منقول بدون رضایت خواهان توسط خوانده مورد تصرف است و ضمن طرح دادخواست به دادگاه حقوقی خواستار اعاده تصرف خود نسبت به آن مال است.
در طرح دعوای تصرف عدوانی، نحوه ی اثبات تصرف سابق مدعی بسیار اهمیت دارد و در این زمینه بایستی مستندات قوی به دادگاه ارائه شود بنابراین نقش وکیل متخصص در امور حقوقی در پیگیری و به مقصد رساندن دعوای تصرف عدوانی نقشی پر رنگ و موثر است.
شهادت شهود، اظهارات مطلعین، معاینه محل و… همگی می توانند در اثبات تصرف سابق مدعی موثر واقع شوند.
وکیل دعاوی موجر و مستاجر
با افزایش اجاره نشینی یکی از مسائلی که در روابط میان موجر و مستاجر پیش می آید بحث مطالبه ی اجاره بها و تخلیه ید از عین مستاجره یا نحوه ی ارسال اظهارنامه و… است که طبیعتا حضور یک وکیل متخصص در امور حقوقی در پیگیری و به مقصد رساندن چنین دعاوی می تواند بسیار موثر باشد.
نتیجه گیری
وکیل حقوقی وکیل مجربی است که به تنظیم دادخواست حقوقی، طرح و پیگیری دعوای حقوقی در مراجع مختلف قضایی می پردازد.
وکیل متخصص در امور حقوقی با سال ها تجربه و احاطه به رویه ی دادگاه ها و محاکم در رسیدگی به دعوای حقوقی هدایت پرونده های حقوقی مانند مطالبه وجه چک و سفته، طرح و پیگیری دعاوی ملکی مانند خلع ید، تخلیه ید، تصرف عدوانی، افراز و تقسیم ملک مشاع، مزاحمت و ممانعت از حق، تنظیم امور قرارداد ها و… را به عهده دارد.
انتخاب وکیل مجرب در امور حقوقی نیازمند توجه به سوابق و رزومه کاری وکیل و میزان موفقیت او در دعاوی و پرونده های حقوقی سابق است و حضور چنین وکیل مجربی می تواند در تسریع فرایند دادرسی و حاصل آمدن یک نتیجه ی کارآمد بسیار موثر باشد. شما می توانید برای طرح و پیگیری دعاوی حقوقی خود با وکلای مجرب و مشاورین حقوقی موسسه حقوقی صدرا در تماس باشید.