یکی از شایع ترین و رایج ترین جرایم مالی که امروزه به شیوه ی سنتی یا در قالبی جدید و به صورت رایانه ای و اینترنتی انجام می شود جرم کلاهبرداری است. جرم کلاهبرداری در تمامی کشور های دنیا به منظور حمایت از اموال و حقوق مالکیت اشخاص جرم شناخته شده است.اصولا مجرمین کلاهبرداری از جمله مجرمان حرفه ای و سابقه دار هستند و از هوش و ذکاوت بالایی برخوردارند به همین جهت تعقیب و دستگیری چنین مجرمان حرفه ای با دشواری بیشتری مواجه است.در قانون جرم کلاهبرداری با توجه به میزان مال برده شده دارای مجازات متفاوت است اما آن چه مشخص است قانون گذار در مقابل مرتکبین این جرم با جدیت بیشتری برخورد کرده است و مجازات نسبتا شدیدی را برای آنان در نظر داشته است. با توجه به پیچیدگی پرونده های مرتبط با کلاهبرداری توصیه می شود پیش از طرح شکایت با یک وکیل کیفری کلاهبرداری مجرب مشورت نمایید.
کلاهبرداری در قانون
برای آشنایی با جرم کلاهبرداری لازم است در ابتدا بدانیم کلاهبرداری به چه معنا می باشد؟ طبق قانون کلاهبرداری به معنای بردن مال متعلق به دیگری با بهره گیری از یک مانور متقلبانه است.
مجازات جرم کلاهبرداری و شرایط تحقق این جرم در قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری بیان شده است و مطابق با آن اگر مال موضوع جرم کلاهبرداری به میزان یک میلیارد ریال یا کم تر باشد این جرم قابل گذشت است و مجازات آن طبق قانوت کاهش مجازات حبس تعزیری سال ۹۹ به میزان ۶ ماه تا ۳ سال و شش ماه حبس و جزای نقدی معادل مال تحصیل شده و رد اصل مال می باشد.

و در حالتی که مال موضوع کلاهبرداری بیش از یک میلیارد ریال باشد، مجازات ۱ تا ۷ سال حبس و جزای نقدی مال تحصیل شده و رد اصل مال در انتظار مرتکب جرم کلاهبرداری است.
همچنین طبق قانون در مواردی که جرم کلاهبرداری توسط مامور دولت و موسسات و مامورین به خدمت عمومی انجام شود یا با تشکیل شبکه ی چند نفری باشد مجازات شدید تری در انتظار مرتکب کلاهبرداری خواهد بود.
بنابراین همان طور که ملاحظه می شود رسیدگی به پرونده های کلاهبرداری با توجه به نوع مرتکب و میزان مال مورد کلاهبرداری ممکن است بسیار متفاوت باشد و به تبع آن مجازات متغیری در انتظار مرتکب کلاهبرداری باشد. آشنایی با چنین مواردی و همچنین آگاهی از روند دادگاه کیفری در رسیدگی به جرم کلاهبرداری خود امری کاملا تخصصی است که لازم است در خصوص آن با یک وکیل کیفری کلاهبرداری مجرب مشورت کنید.
شکایت کیفری کلاهبرداری
طبق قانون برای شکایت از جرم کلاهبرداری لازم است شکواییه ی کیفری تقدیم دادسرا محل وقوع جرم نمایید.طرح شکایت کیفری در دادسرا اگر چه با هدف تسهیل فرآیند شکایت توسط بزه دیده نیازی به تنظیم دادخواست حقوقی و با تشریفات پیچیده ی قانونی ندارد اما لازم است به عنوان اولین گام در جهت طرح شکایت نزد دادسرا با اطمینان کامل عمل کنید.
طبیعتا ارائه ی مستندات قوی و ادله ی محکمه پسند ضمن شکواییه کیفری می تواند بسیار کلیدی و مهم باشد و مشورت با وکیل کیفری کلاهبرداری در این زمینه بسیار مثمر ثمر خواهد بود.
مرجع صالح به رسیدگی
از آن جا که جرم کلاهبرداری حسب مورد طبق قانون تعزیر درجه ۴ یا ۵ محسوب می شود لذا طبق قانون آیین دادرسی کیفری پس از طرح شکایت نزد دادسرا، پرونده س کیفری نزد دادگاه کیفری دو فرستاده می شود و بنابراین دادگاه کیفری دو در جرم کلاهبرداری صالح به رسیدگی است.
در مواردی که کلاهبرداری با تشکیل شبکه ی چند نفری باشد، مجازات سنگین تری در انتظار مرتکب کلاهبرداری است. طبق قانون مجازات حبس مرتکب در این حالت از نوع تعزیر درجه یک(۱۵ سال تا ابد) است و به همین دلیل دادگاه صالح به رسیدگی دادگاه کیفری یک می باشد.
در شرایطی که شخص مرتکب کلاهبرداری رایانه ای شده باشد نیز دادگاه کیفری دو صالح است. بنابراین همانطور گه ملاحظه می شود مطابق با اوضاع و احوال هر پرونده مرجع خاص کیفری صالح به رسیدگی است و طبیعتا نحوه ی رسیدگی و صدور رای در هر یک از این دادگاه ها متفاوت است و در این خصوص یک وکیل کیفری کلاهبرداری می تواند شما را یاری کند.
وکیل کیفری کلاهبرداری
با توجه به تشریفات پیچیده ی رسیدگی به جرم کلاهبرداری در دادگاه و مقررات مختلف آن در این خصوص اهمیت مراجعه و مشورت با وکیل کیفری کلاهبرداری واضح و بدیهی است.
وکیل کیفری کلاهبرداری در شرایطی که بزه دیده جرم کلاهبرداری واقع شده اید و قصد شکایت از مرتکب جرم کلاهبرداری را دارید می تواند بهترین اقدام و سریع ترین راه را پیش روی شما قرار دهد در حالی که اگر شخص راسا و بدون کمک از وکیل کیفری کلاهبرداری بخواهد پیگیری پرونده را به عهده گیرد ممکن است به دلیل نا آگاهی از تشریفات دادگاه در رسیدگی دچار مشکل شود.
طبق قانون بزه دیده جرم کلاهبرداری بدون نیاز به طرح دادخواست و هزینه دادرسی برای جبران ضرر و زیان خود ناشی از کلاهبرداری می تواند ضمن حکم کیفری ضرر و زیان خود را مطالبه کند. طبیعتا وکیل کیفری متخصص در کلاهبرداری به چنین مسائلی احاطه و اشراف کامل دارد و شما را متحمل هزینه ی دوباره دادرسی نخواهد کرد.
بهره گیری از خدمات مشاوره کیفری و مشورت با وکیل کیفری کلاهبرداری برای شخص مجرم نیز می تواند کارساز باشد. در مواردی که شخص مرتکب اصلاح شده و با بررسی اوضاع و احوال لازم امکان بهره گیری از نهاد های تخفیف دهنده ی قانونی برای او می تواند مفید باشد. برای مثال اگر چه امکان تعویق صدور حکم و مجازات جایگزین حبس در کلاهبرداری ممکن نیست اما طبق اصلاحات سال ۹۹ امکان تعلیق مجازات مرتکب کلاهبرداری تحت شرایط خاص قانونی وجود دارد و طبیعتا یک وکیل کیفری کلاهبرداری که آگاه و به روز باشد می تواند در جهت احقاق حقوق موکل خویش در دادگاه نقش کلیدی داشته باشد.

وکیل کیفری مجرب در تهران
با وجود موسسات حقوقی مختلف در تهران ممکن است یافتن یک وکیل کیفری مجرب دشوار به نظر برسد اما توجه داشته باشید که بررسی سوابق و رزومه کاری وکیل کیفری و میزات موفقیت او در پیگیری دعاوی کیفری به خصوص کلاهبرداری می تواند بسیار کمک کننده باشد.
امروزه با افزایش نیاز مردم به انواع خدمات مشاوره حقوقی و کیفری غالب موسسات حقوقی معتبر در تهران خدمات مشاوره کیفری را به شیوه های مختلف حضوری، تلفنی و آنلاین به انجام می رسانند که طبیعتا بهره گیری از چنین روش هایی می تواند در جهت تسهیل دسترسی اشخاص به خدمات مشاوره کیفری بسیار موثر و کارساز باشد.
نتیجه گیری وکیل کیفری کلاهبرداری
کلاهبرداری یکی از جرایم مهم مالی محسوب می شود که در قانون برای آن مجازات شدیدی در نظر گرفته شده است. مجازات کلاهبرداری در قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری و در قانون جرایم رایانه ای حسب مورد با توجه به نوع مرتکب، شرایط و اوضاع و احوال جرم متفاوت و متغیر است.
با توجه به پیچیدگی تشریفات رسیدگی در دادسرا و دادگاه کیفری در خصوص جرم کلاهبرداری مشورت با یک وکیل کیفری مجرب در حیطه ی کلاهبرداری می تواند بسیار کارساز باشد.
در این راستا؛ موسسه ی حقوقی صدرا با برخورداری از کادر مجرب وکلای کیفری و با ارائه ی انواع خدمات مشاوره حقوقی و کیفری می تواند یاری رسان شما باشد.